Back to
Album

Fotoalbums lesmenuires

Skivakantie in Les Menuires.

We zijn vrijdags vertrokken om 22.30uur. Met drie auto's vanuit het hele land, Amsterdam en Noord Brabant ging het via Belgie, Luxemburg door naar Frankrijk. De volgende dag tussen 11.00en 12.00 uur komen we aan op plaats van bestemming, Les Menuires in Frankrijk. De bergen rondom Les Menuires maken deel uit van 3 Vallees. Het staat bekend als s'werelds grootste skigebied. Bekende plaatsen in de buurt: Val Thorens en Alberville. Een van de hellingen heeft gedient als slalompiste van Olympische Spelen van Albertville in 1992.

De skigroep bestaat uit 10 mensen: 3 collega's, 2 kennissen van een collega en 4 mensen die via het internet hebben gereageerd en goed bevonden :-) en ikzelf natuurlijk. Hoe divers kan een groep zijn: mensen uit Amsterdam, Koog a/d Zaan, Almere, Wassenaar, Baarle Nassau, Zieuwent, Wageningen, Oss, Utrecht en Rijswijk.

Hieronder foto's van de skivakantie die we hebben doorgebracht in Les Menuires. (de foto's staan in willekeurige volgorde)

Klik op de foto's voor een vergroting.

3200m_700x460.jpg De vier die geheel 3 Vallees bestreken. Hier zitten ze op een hoogte van 3200 Me ter. Op de achtergrond is de Mont Blanc te zien
aankomst_640x480.jpg De dag dat we aankwamen in Les Menuires was het stralend weer. Hier heb ik de auto geparkeerd voor onze chalet. Zoals je ziet hadden we een schitterend uitzicht.
autos_sneeuw_640x480.jpg Na een paar dagen begon het daadwerkelijk te sneeuwen en niet zo'n klein beetje. Als je goed kijkt kun je onder de sneeuw nog een paar auto's vinden.
bank1_640x480.jpg Na het skien moet er natuurlijk nagepraat worden. En wat is nu gezelliger praten dan met een drankje erbij. Want we hadden een missie. 108 Liter drank binnen een week wegdrinken. Hierbij moet rekening gehouden worden dat er ook na het skien nog in het cafe de nodige glazen Gluh wine, bier en andere dranken zijn gedronken.
bergen2_640x480.jpg Het uitzicht vanuit de chalet.
chalet_640x480.jpg Onze chalet, de Pappilon. Drie verdieping. Beneden: 3 slaapkamers, 2 douches en een WC. Midden: Woonkamer (met giga bank, openhaard enz) en keuken (met magnetron, afwasmachine, oftewel van alle gemakken voorzien), 1 slaapkamer en 1 WC. Boven: 3 Slaapkamers, 1 douche, 1 badkamer met WC. Met 1 woord: geweldig.
chalet_in_sneeuw_640x480.jpg Vanaf dinsdag begon het flink te sneeuwen. Hier is onze chalet te zien tussen de sneeuwvlokken door.
chalet_op_afstand_640x480.jpg Een overzicht van Les Menuires. Aan de rechterkant van de foto is ook onze chalet ergens te vinden.
gebroken_frans_480x640.jpg Helaas heeft niet iedereen de vakantie heel doorgebracht. Frans moest ons na een paar dagen met een gebroken been verlaten.
groepfoto2_480x600.jpg Een foto gemaakt op de laatste avond van de vakantie. Het is moeilijk te zien, maar ze staan er echt allemaal. Op de achtergrond is de Kerk van Les Menuires mooi in het licht gezet. (Dat in tegenstelling van de groep :-)
laatste_avond1_640x480.jpg De laatste avond zijn we met z'n allen wezen uit eten. Zie hier vlnr Stanley, Jethro en Adriana.....
laatste_avond2_640x480.jpg .... en de rest van de groep: vlnr Marcel, Gooitske, Jurgen, John, Petra, Marc en weer Stanley (nee hij zat maar echt 1 keer aan tafel)
lamas_640x480.jpg Dit waren de bergen waar we naar toe keken (Lamas als ik me niet vergis) wanneer we de hellingen van Les Menuires afdaalden.
lesmenuires1_640x480.jpg Zicht op het dal van Les Menuires. Het is een schitterende omgeving om te skien, en dan ben ik nog niet eens overal geweest.
lesmenuires2_640x480.jpg Onderaan de hellingen van Les Menuires staan de skiliften die de skiers omhoog brengen. Er zijn daar een grote verscheidenheid aan liften te vinden.
skien_jurgen_640x480.jpg Kijk mij daar eens gaan, mooi in cadans, ofzo :-)
skien_petra_640x480.jpg De laatste twee skidagen zijn we met z'n drieen opgetrokken. Petra heeft zich bij ons aangesloten.
skien_stanley_640x480.jpg Samen met Stanley waren wij de twee beginners van de groep. Wij hebben ook lessen gevolgd. We waren aangemeldt als beginner, maar na 5 minuten praten waren we al 'gevorderen'. Dat alles met ups en downs, letterlijk en figuurlijk.
skilift1_480x640.jpg 1 van de vele skiliften die het mogelijk maakten om het hele skigebied te bestrijken.
slaapbank1_640x480.jpg Dat skien vermoeiend kan zien laten deze twee wel zien. Elke avond lagen ze languit op de bank. Dat willen ze alleen zelf nog niet toegeven. Ze zijn in ontkenningsfase. :-)
Stanley_bergen_640x480.jpg De fotograaf gefotografeerd. Net voordat het bovenin helemaal dicht trok heb ik deze foto nog kunnen nemen. Het was op dat moment schitterend helder weer, maar binnen een paar minuten was het zicht vermindert tot enkele 10-tallen meters.

Terug naar hoofd pagina