Verslagen

Oerol

Oerol 2010

Winter 2012

Winter

De winter van 2011-2012 zou een horror winter worden volgens de berichten. Dat is erg meegevallen, maar in Februari komt de winter dan toch naar Nederland en dat hebben we geweten. Het brengt zoveel moois met zich mee. Voor de mensen die van sneeuw en schaatsen houden wel, maar voor het verkeer en treinen weer niet.

Oerol 2010

Oerol

Oerol, het grootste Kunst en Cultuur festival in Nederland. En om dat mogelijk te maken, gebruiken ze het hele eiland Terschelling. Overal op het eiland kom je voorstellingen, kunst tentoonstellingen of andere kunst/cultuur projecten tegen. Een aantal zogenaamde paspoort projecten zijn gratis te bezoeken/bezichtigen, voor andere moet je betalen.

WK Finale in Utrecht

Roofvogelshow

Op Vrijdag 27 Oktober 2006 ben ik samen met Adriana naar het Aardhuis geweest voor een roofvogelshow. We hebben het er al vaker overgehad dat roofvogels indrukwekkende vogels en dat het wel gaaf zou zijn om dat eens van dichtbij mee te maken. Adriana was afgelopen jaar al bij het Aardhuis geweest en had ook gezien dat er regelmatig een roofvogelshow werd gehouden. We hebben afgesproken dat we 27 Oktober naar de show bij het Aardhuis zouden gaan

weekend Buurse met Friends4Ever

Race & Rally

In het weekend van 11 en 12 Februari 2006 wordt de Race and Rally autoshow gehouden in de Rai in Amsterdam

15 jaar OSP

15 jaar OSP

Dit jaar, of eigenlijk vorige jaar, bestond OSP 15 jaar. Het idee was ontstaan in een pizzeria in Zwitserland. Om dit heugelijk feit te vieren was iedereen uitgenodigd om naar Zuid Limburg te komen, naar Valkenburg aan de Geul. Daar huist het chateau St Gerlach. Mijn eerste gedachte: Hey dat ken ik, Herman Finkers zat daar ook op een berg.

Marathon Amsterdam 2005

Amsterdam Marathon

Ik woon nu een aantal jaren in Amsterdam en dan is het altijd leuk als er iets in de stad gebeurt. Maar niet iedereen denkt daar zo over. Neem nou de Amsterdam Marathon. Daar waar in Rotterdam de hele stad uitloopt om te kijken naar de prestaties van de lopers, lopen veel Amsterdammers te zeuren dat er alweer een straat is afgesloten.

FF weekend Zierikzee

Vakantie

Dit jaar ben ik samen met Bram op vakantie geweest naar Duitsland, naar het Bayerischer Wald om precies te zijn. Dat ligt in het Zuid-oosten van Duitsland tegen de Tjechische grens aan.

SAIL Amsterdam 2005

Sail 2005

Een keer in de 5 jaar wordt Sail Amsterdam georganiseerd. Dit is een van de grootste nautische evenement van Nederland, gehouden op het IJ van Amsterdam. Vanover de hele wereld komen schepen naar Nederland om tentoongesteld te worden. Van grote tall schepen tot kleine schepen die ondermeer vallen onder het varend erfgoed van Nederland.

Kerstmarkt Aken 2009

Bruiloft Haijo & Jet

Haijo is een oud OSP collega van mij, maar na zijn vertrek hebben we via via nog contact gehouden. Af en toe komen we bij elkaar om een spelletje te spelen of om eens een lekkere wandeling te maken.

Kerstmarkt Aken 2009

DTM zandvoort

Nadat ik van vakantie terugkwam, kreeg ik van een collega een aantal papieren in de handen gedrukt, met de woorden: "Dit vind Jurgen vast wel leuk." Het was een envelop van EMC met een poster van het EMC Araxa racing team dat mee doet in de Duitse Porsche Super Cup. Als ik zou reageren kon ik een aantal kaarten krijgen om in het weekend van 4 en 5 September in Zandvoort door te brengen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen.

Kerstmarkt Aken 2009

Amsterdam

In het weekend van 3 Juli waren Bram en Wilbert naar Amsterdam gekomen om m'n verjaardag te vieren. Om ze niet helemaal voor niets uit de Achterhoek te laten komen, zijn ze een heel weekend geweest.

Kerstmarkt Aken 2009

Dweilorkest festival

Elk jaar tijdens hemelvaartsdag wordt er in Groenlo de Dweilorkest dag gehouden. Dit jaar ben ik samen met Bram naar Groenlo gefietst om ook een beetje het dauwtrappengevoel te beleven. Dauwtrappen is normaal gesproken veel te vroeg opstaan om dat te gaan fietsen of lopen. Zo vroeg in iedergeval dat het dauw nog op de natuur 'hangt'.

Kerstmarkt Aken 2009

Koninginnendag

30 April, Koninginnedag. De koningin met haar hele gevolg waren zich in Groningen en Warfsum aan het vermaken.
Samen met Wilbert en Bram hebben we afgesproken om die dag ook wat te gaan doen. De keuze is gevallen op Arnhem. Net als vorig jaar, maar toen viel het feest letterlijk in het water. We hoopten dat het dit jaar wat beter zou worden, maar de voorspellingen waren er niet naar.

Kerstmarkt Aken 2009

Paasvuur

De paasvuren behoren tot de z.g. traditionele 'jaarvuren', die in bepaalde jaargetijden ontstoken werden en worden. Het paasvuur hoort tot de voorjaarsvuren. De vuurtraditie komt voort uit het verlangen naar zon en vruchtbaarheid en vreugde om (terugkeer van) de zon. Volgens de overlevering zouden het lichtschijnsel, vonken en rook een weldadige uitwerking hebben op de vruchtbaarheid van de velden.

Kerstmarkt Aken 2009

Begrafenis Juliana

30 Maart ben ik samen met een vriendin Judith richting Delft vertrokken met de trein. Onderweg werd ik gebeld door een collega die vertelde dat het om 8uur 30 al 4 rijen dik rondom de nieuwe kerk in Delft stonden. Mmm, benieuwd of we uberhaupt wat te zien krijgen.