Back to
grauwegans

Thuis

Groene (Zonne) Energie

Logo van Grauwe Gans 36

Groene energie is een hot item en er zijn vele manieren om daaraan bij te dragen. Groene stroom en/of gas van de energie leverancier, of zelf groene stroom genereren.

30 November 2016:
We hebben ons aangemeldt voor een collectieve aankoop van zonnepanelen, georganiseerd vanuit de gemeente Uithoorn.

12 December 2016
We hebben een afspraak ingepland met de leverancier Groenpand. Dan worden we bijgepraat over de materialen en de mogelijkheden. Vooral dat laatste ben ik erg benieuwd naar, voor ook omdat ons schuine dak op het Oosten ligt. Is het zinvol om daarop zonnepanelen aan te leggen. Daar gaan we nu antwoord op krijgen.

13 December 2016
Daags na het maken van de afspraak komt iemand van Groenpand langs. Naast informatie had hij tevens verschillende materialen mee. Een bevestigingsbeugel, SolarEdge optimizer en meer. Het was een nuttig verhaal en we hebben meer duidelijkheid over de mogelijkheden. We komen uit om 15 panelen. 10 panelen op het schuine dak en 5 op het platte dak van de uitbouw en dakkapel.

23 December 2016
De offerte van komt binnen. We hebben nu een maand de tijd om te beslissen of we definitief meedoen. Ik heb navraag gedaan over de offerte en daarop kreeg ik een positieve reactie. Dan wordt het steeds interessanter.

Januari 2017
We besluiten om de offerte te laten aanpassen naar 10 panelen. We gaan voor alleen panelen op het schuine dak. Dit om de kosten een beetje te drukken.

27 Januari 2017
We hebben ons definitief de offerte geaccepteerd. Nu is het wachten op een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Dat wordt dinsdag 14 Maart.

14 Maart 2017
Dinsdag morgen staan de mannen van Groenpand voor de deur. Het was een mooie zonnige dag. Dat kon geen toeval zijn.
Twee gaan het dak op om daar de werkzaamheden uit voeren, het monteren van de paneel dragers en optimizers en daarna de zonnepanelen. De electricien gaat op zonder de omvormer plaatsen. De omvormer is het hart van de schakeling. Hierbij komt alles samen en wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan electriciteitnet via het stopvcontact van de wasmachine.

De opgewekte energie wordt eerst verbruikt in het huis. Als er vervolgens overcapacteit is, wordt het teruggeleverd aan het publieke energienet.

Foto's