Back to
Verslagen

Verslagen

Amsterdam

Datum: 3 Juli 2004
Gelegenheid: Rondtocht door Amsterdam

In het weekend van 3 Juli waren Bram en Wilbert naar Amsterdam gekomen om m'n verjaardag te vieren. Om ze niet helemaal voor niets uit de Achterhoek te laten komen, zijn ze een heel weekend geweest.

We zijn met de tram op weg gegaan, met als beginpunt het Olympisch Stadion. Het is een mooi stadion. Ik heb er gelopen tijdens de Echo Loop. Deze werd gehouden op de dag van de Amsterdam Marathon. Vooral de binnenkomst was erg gaaf.

Daarna zijn we richting het Vondelpark gelopen. Onderweg daar naar toe liepen we langs een straat met bomen. Nou zou je zeggen: "Wat is er nu zo bijzonder aan bomen langs de weg". Nou deze stonden nogal scheef, niet een, maar allemaal. Bram en Wilbert hebben nog geprobeerd het tij te keren, maar het heeft niet geholpen.

We lopen verder naar het Vondelpark. Het was iets verder dan ik me kon herinneren. Hebben we dan nog zeveel gelopen tijdens de Echo Loop? Het park wordt op dit moment gerenoveerd. Dit park wordt heel veel voor gebruikt voor sportieve en recreative doeleinden. Er wordt vooral veel hardgelopen door jong en oud.

Daarna doorgelopen naar het Max Euwenplein. Daar zijn we bij het HardRock Cafe naar binnen gegaan voor een kop kofie en om wat te eten. Het was er ondertussen ook wel tijd voor geworden. Het was wel een typische Amerikaanse aangelegenheid. Alles is groot. De kop koffie en de sandwich ook, maar het was wel lekker.

Daarna zijn we doorgelopen naar het Leidse plein. Het was onze bedoeling om naar het Anna Frank Museum te gaan. Via de PrinseGracht zijn we erheen gelopen. Bij de WesterKerk aangekomen zien we het standbeeld staan en wisten we dat we in de buurt waren. Eenmaal om de Kerk heen gelopen zagen we een lange rij staan. Toch niet voor het museum toch??? .... toch wel. Die rij was ons iets te lang of.

We zijn doorgelopen richting de Jordaan. Beetje rondgelopen en op zoek gegaan naar een leuk cafe om even een biertje te drinken. Terwijl we daar ronden lopen, worden we door iemand gevraagd of we 50 cent hadden voor hem. Een eindje verder liep een ander hem na te schreeuwen: "Hey, ga weg uit de wijk, Eikel" en dat met zo'n heerlijk Amsterdam accent.

Uiteindelijk zijn we gaan zitten bij een cafe op de hoek van de Johnnie Jordaan Plein. Daar hebben even een biertje gedronken. Nadat we op het punt stonden om er vandoor te gaan, kwam er nog een BN-er op het terras zitten en wel in de persoon van Andre van Duin. Hele normale vent die ook even rustig op een terrasje een biertje wilde drinken.

Het volgende doel was het Rembrandtplein. Via de Muntplein zijn langs het tusjinski Theater op gelopen naar het Rembrandt Plein. Ook hier hebben we even de rust gezocht door een terras op te zoeken.

Daarna zijn we richting de Dam gelopen. Daarachter bevinden zich ook de Rosse Buurt, de Wallen. Via de Warmoestaart en de Zeedijk zijn we door de verschillende straten gelopen waar de vrouwen van lichte Zeden zich 'verkopen'.
Van deze rondzwervingen krijg je dorst, dus hebben we in die buurt een cafe opgezoekt, die ook aan onze eisen voldoet, namelijk een Grolsch Cafe De Stoof. We hebben daar een groot deel van de middag doorgebracht. Achter ons een paar ramen die bezet waren en af en toe moest het hard gewerkt worden :-).