Back to
Verslagen

Verslagen

Bruiloft van Haijo en Jet

18 September was de grote dag voor Haijo en Jet.

Haijo is een oud OSP collega van mij, maar na zijn vertrek hebben we via via nog contact gehouden. Af en toe komen we bij elkaar om een spelletje te spelen of om eens een lekkere wandeling te maken.

Wij (Adriana, Stanley en ik) waren uitgenodigd om de hele dag bij het feest aanwezig te zijn. Het was leuk dat we uitgenodigd waren, maar dat we de hele dag erbij zouden horen had ik niet verwacht, maar is erg leuk. 's Middags om 13.00 was het verzamelen bij het Gemeentehuis van Alphen a/d Rijn. Bij aankomst stond de familie en andere vrienden en bekenden al te wachten op de komst van het bruidspaar. We hebben de auto geparkeerd en daar kwamen ze al aanrijden. In hun eigen auto, maar dit keer met chauffeuse.
Hij strak in het pak zonder stropdas (was te verwachten, maar in dat pak zag hij er goed uit) en Jet was in een mooie rode jurk. Na aankomst werd iedereen geacht naar binnen te gaan om plaats te nemen in trouwzaal. Het zaaltje zat goed vol, zo vol dat er extra stoelen van de zaal ernaast gebruikt moesten worden.
Het was een internationaal gezelschap, want zowel Haijo als Jet hebben in het buitenland gewerkt. De gemeente beambte schetst even wie ze zijn en stelt tevens de getuigen voor. Je kon zien dat Jet moeite had de emoties in bedwang te houden, maar dat hoort erbij.
Daarna het officiele gedeelte en ze worden met de gebruikelijk woorden tot man en vrouw verklaard.

Daarna gaat het richting de kerk. Het is voor mij een groot verschil met de katholieke kerk. Vooral de kerk zelf en alles er rond om heen, maar dat is in elk geloof weer anders, dus wen er maar aan. Het was een leuke viering met veel lezingen en gezang.

Na de kerk vind er een receptie plaats in een ruimte naast de kerk. Hier kunnen de gasten de bruid en bruidegom feleciteren en de cadeau's overhandigen. Er lag ook een vriendschapsdeken. Dat was een handgemaakte deken van wit, blauw en rode vlakken. In deze rode vierkante vlakken kon iedereen zijn/haar naam zetten. Heb ik nog niet eerder gezien, maar een zeer origineel idee. Vooral diegene die het deken gemaakt heeft verdient een compliment. Die heeft erg veel werk verzet.

Adriana en Stanley wilden na de receptie terug gaan, maar na de gesprek met Haijo en Jet hebben ze toch besloten om naar het avondfeest te gaan om in iedergeval van het eten te genieten. Het avondfeest was in Oegstgeest, bij partycentrum La France. Het was een leuke lokatie. De zaal bestond uit een aantal kleine keukentjes waarin later op de avond verschillende gerechten klaar werden gemaakt. Even voorstellen: De gasten.

Stanley Jurgen Adriana

Bij aankomst waren we een van de eersten en konden we een goede plaats vinden. Na even een praatje te hebben gemaakt met de chauffeuse van de auto van het bruidspaar werd het feest geopend. Het avondfeest was anders dan ik ze ken in de Achterhoek. Er werd rustig gepraat en rustige muziek op de Achtergrond, geen live muziek of een openingsdans of iets dergelijks. Ik vond het ook wel wat hebben, voor de rest was het niet veel anders. Gezellig een biertje drinken, hier een daar een praatje maken. Over biertje gesproken, tja je bent Achterhoeker of niet, maar goed bier haal je van ver, en dus konden we de hele avond geneten van een lekker Grolschbiertje :-)

Tussendoor werden er nog wat stukjes gedaan. Ik vind het wel grappig, anderen vinden het minder leuk. Ach, het is de avond van Haijo en Jet en dit soort dingen horen er nu eenmaal bij. Toen dat gedeelte afgerond was werd het eten letterlijk binnen gereden. Een franse soepkar met groente en UIensoep en ook werden de keukentjes geopend. Dat was erg leuk gedaan. Dat is eens wat anders dan een buffet. Het eten smaakte erg goed. Later op de avond werd ook nog vlees gegrild en de saladebat ging ook open. Het zag er allemaal heel goed en lekker uit en we hebben het uitstekend laten smaken.

Voor ons naderde het einde van de avond. Het was ondertussen 21.00 uur geworden, later dan we zelf verwacht hadden. toch een teken dat we ons niet verveelt hebben. Na onderling overleg hadden we afgesproken dat Adriana terug zou rijden.

Ik wil het bruidspaar, Haijo en Jet, op deze manier nog eenmaal bedanken voor het feest.
Ik ben ook wel benieuwd wat voor onzin foto's Stanley en ik gemaakt hebben met de wegwerpcamera's :-)