Back to
Verslagen

Verslagen

Konninginnedag 2004

30 April

De koningin met haar hele gevolg waren zich in Groningen en Warfsum aan het vermaken.

Samen met Wilbert en Bram hebben we afgesproken om die dag ook wat te gaan doen. De keuze is gevallen op Arnhem. Net als vorig jaar, maar toen viel het feest letterlijk in het water. We hoopten dat het dit jaar wat beter zou worden, maar de voorspellingen waren er niet naar. Toch maar gaan.

We hadden afgegsproken om 10 uur op de trein te stappen in Lichtenvoorde-Gr om vandaaruit via Zutphen naar Arnhem te gaan. Op de heen weg had ik al een paar biertjes van Bram gewonnen. :-) Vraag me even niet waarom.

We waren wel heel vroeg, 11.00, dus we konden rustig de stad rondlopen om te kijken wat er zoal te doen was. Om de dag goed te beginnen hebben we terrasje opgezocht om even een kopje koffie te drinken en een broodje te eten om even wakker te worden. Het was ondertussen lekker weer geworden, zonnetje erbij. Dit kon nog wel eens een hele fijne dag worden.

Daarna verder de stad in gelopen. Hier en daar begonnen de eerste optredens op de verschillende podia. De korenmarkt was omgebouwd tot een groot podium. Geen gezellig terras waar je lekker kunt zitten om een biertje te drinken. In een straat vooraf was ook een cafe dat aan muziek wilde doen, maar dat was een beetje overdone, kolere wat stond daar de muziek onmundig hard en ik was niet de enige die daar zo over dacht.

Tijdens het rondlopen hebben een ander terras gevonden waar we wat gedronken hebben. Het weer begon zo mooi te worden dat het tijd werd voor drastische maatregelen: Korte broek. Wat gedronken, maar het leuke van op een terras zitten, is mensen kijken. Je komt er zoveel verschillende tegen. Een Brit die het geweldig vond dat jongeren met oranje opblaaskronen en andere oranje hoofddeksels. Foto!!!

Maar later op dag hebben we een pleintje gevonden waar een paar coverbandjes speelden. Op de hoek van het pleintje zat een cafe en daar schonken ze Grolsch, dus dat zat wel goed voor de rest van de dag.

Op een pleintje verderop stonden ook een aantal podia opgesteld. Het lag lekker in de schaduw. Daar was het goed uit te houden.
Op een van de podia was een band aan het spelen die rock covers speelden. Klonk wel aardig. Op het tweede podium speelde een andere band. Zij probeerden lekker de sfeer erin te brengen. Onderandere met Sugar Lee Hooper met Mien met de Mandolien. Iedereen zette er een polonaise in en het gehele plein deed zo'n beetje mee. Geweldig. Ondertussen hebben we ons voorzien van het nodige vocht.

Later op de dag een beetje dollen met elkaar. Leuke meiden gezien en dat leidt weer tot skik in de groep. Er is nog geprobeerd om haar een foto van ons te laten maken, maar helaas ze was schijnbaar niet zo technisch onderlegd en liet het over aan een vriend. Toch jammer, maar aan de andere kant is er een leuke foto uit gekomen.

Tegen een uur of vijf werd het tijd om terug te gaan richting de Achterhoek. We stapten in de trein en reden naar Zutphen. Daar aangekomen konden we gelijk overstappen op de trein naar Ruurlo. We hadden besloten om de dag af te sluiten met een etentje bij de Tapperij aldaar. Echter de trein stond er wel, maar vertrok nog niet, althans niet het eerste half uur :-( Dus, dat werd wachten, maar het was wel gezellig in de trein, dus we hebben ons niet verveeld.

Aangekomen in Ruurlo zijn we te voet naar de Tapperij gelopen. Daar hebben we heerlijk gegeten. Vooral de champions waren heerlijk. Ook daar hebben we schik gehad. Vooral Bram had het goed naar z'n zin.

Tiet om op huus an te gaon.

De laatste lootjes met de trein naar Lichtenvoorde-Gr. Vandaar nog met de fiets terug naar Zieuwent en Bram nog een paar kilometer verder richting Halle.