Back to

Wandelen

Achterhoekpad: Doetinchem - Westendorp

19 Februari. Vandaag ben ik, samen met m'n ouders, begonnen aan het Achterhoekpad. Ik kom zelf uit de Achterhoek en heb er best wel veel rond gelopen, maar elke keer kom je weer nieuwe dingen tegen.

Het achterhoekpad is een Streekpad. Het is een route door de Achterhoek. De route van vandaag bestaat uit twee etapes:
- Doetinchem - Slangeburg
- Slangeburg - Westendorp

49e Rode kruis toch Winterswijk

Op 26 Maart heb ik samen met m'n ouders de Rode kruis tocht van Winterswijk gelopen. Ik heb toen ik fototoestel bij me gehad, dus zal het bij een kort en bodig verslag blijven.

Het was een mooie tocht. Ik heb deze tocht vaker gelopen, maar toch was het weer een andere tocht dan voorgaande jaren. Het was het eerste lente weekend en het weer was er voor de eerste keer ook na. Lekkere temperatuur van ongeveer 14 - 15 graden maar wel met een stevige wind. Die zorgde er wel voor dat het de warmte een beetje kon wegwaaien. /p>

De route was prachtig. We hebben gelopen langs mooie kronkelbeekjes, door bossen en langs mooie weilanden op. Veel bospaden waren er drassig, voor sommigen bijna on begaanbaar. Twee dagen te voren heeft het voor het eerst weer geregend. Dus oppassen dat je niet wegzakt of wegglijdt in de modder. Op de zelfde dag werden ook men-wedstrijden (paarden met koetsen) gehouden. Onderweg kwamen we elkaar regelmatig tegen. Onderweg kruisen we ook paden van het Scholtenpad en Achterhoekpad. Als het goed is komen we daar nog een keer langs, want ik ben ook in het bezit van de route van het Achterhoekpad.

Winterwijk heeft een prachtig buitengebied. Normaal zie je veel weilanden en kun je oneindig ver kijken, maar rondom Winterswijk zie je weiland en dan kijk je direct tegen boomranden aan. Landbouwgronden zijn licht glooiend en zo zie je de wandelaars tussen de bouwland doorlopen.

De pauze plaats van bij de Steengroeve. In de steengroeve komen de oudste aardlagen van Nederland aan de oppervlakte. Hierin worden regelmatig fosielen gevonden en wordt de plaats regelmatig aangedaan door fosielenzoekers. Belangrijkste is dat de steengroeve een winplaats van kalksteen. Dit wordt voor vele doeleinden gebruikt. Daarnaast is de steengroeve een mooi stuk natuur die in de afgrond lijkt te liggen.