Wandelen

Zuiderzeepad

LAW
Oerol 2010

Lange Afstand Wandelpaden

In ons land zijn verschillende LAW wandelpaden uitgezet. Ze zijn te herkennen aan de rood/witte markeringen. Je kan ze regelmatig tegen komen in bossen, langs weilanden. Het zijn Lange-Afstands Wandel (LAW) paden. Op wandelnet staan alle LAW paden in Nederland genoemd en met kaarten wordt aangegeven hoe de paden globaal lopen. Daarnaast kun je er ook nog streekpaden of thema paden vinden.

Trekvogelpad

Het Trekvogelpad is mijn tweede LAW pad. Het is een 380 km lang traject en ik loop samen met Adriana en Stanley het pad van Bergen aan Zee naar Enschede. Het is het langste natuurpad van Nederland.

Marskramerpad

Het eerste LAW pad dat ik heb gelopen is het Marskramerpad. Dit is een pad van 315km lang en bestaat uit drie delen. Het eerste was van Amersfoort naar Den Haag. Ik ben samen met een paar vrienden aan deze uitdaging begonnen om wat meer te doen dan alleen georganiseerde wandeltochten.

Nederlandskustpad

We hebben gezocht naar Lange Afstand Wandelingen die in de buurt van Amsterdam lopen en de keus is gevallen op het Hollandskustpad. Dit deel bestaat uit het Visserspad en het 'Duin en Polder' pad en is samen 213km lang en loopt van Hoek van Holland naar Den Helder.

Zuiderzeepad

Na het Hollands kustpad hebben we de volgende wandeling langs het water opgezocht. We lopen vanaf 2009 langs de oude Zuiderzee op via het Zuiderzeepad. Deze route is 400km lang en wij lopen de route van Enkhuizen naar Stavoren.

Achterhoekpad

Ik liep in een boekenzaak tegen het routeboekje van het Achterhoekpad aan. Geen officieel LAW, maar wel 155km. De achterhoek is een mooie omgeving en ik kan het weten, want ik kom er vandaan, maar zelf ik ben nog niet overal geweest.