Back to
thuis

Thuis

Grauwe gans 36 verkocht

Aankoop

Grauwe Gans 36

Op 5 November hebben we ons nieuwe huis gekocht in Uithoorn. Na een zoektocht van ongeveer een half jaar, zijn we uitgekomen in Uithoorn op de Grauwe Gans.

Voordat we in Uithoorn terecht kwamen, hebben we eerst gezocht in Amstelveen. Daar hebben we geboden op een huis en uiteindelijk is ook ons bod geaccepteerd, maar ondertussen was onze interesse verloren gegaan vanwege het vele werk wat gedaan moest worden en dat zouden we nooit optijd klaar krijgen voor de bevallling van onze kleine. Dus hebben we het bod afgeslagen en zijn we verder gaan zoeken.

Foto's van het huis voor de verbouwing.

De verbouwing

Kale slaapkamer Na de aankoop van ons huis, moest er flink geklust worden om het naar ons zin te maken. In het begin hebben we bepaald wat we wilden aanpakken, maar naar verloop van tijd wordt het: laten we dat ook maar meenemen, ach dat kan ook wel, laten we dat dan ook maar doen. De verbouwing verliep zeer verspoedig en daardoor konden we ook meer klussen oppakken dan aanvankelijk de bedoeling.

Het was de bedoeling om er voor de kerst 2012 er in te zitten. Dat was een ambitieus plan, maar daar zijn we wel in geslaagd.

Foto's van het huis van de verbouwing.

Project Trap

Project Trap Een van de grotere projecten in huis was de trap. Deze was voorzien van een prachtige grijze vloerbedekking, maar daar hadden wij andere plannen voor. De intensie was om de trap geheel te strippen, te verven en afmaken met halve maantjes. We hadden geen idee hoe het zou gaan, maar het eindresultaat is een mooie gladde trap die nu strak in de lak zit.

Foto's van de verschillende stadia van de trapvan de verschillende stadia van de trap

De verhuizing

Verhuizing Persijn 27 naar Grauwe Gans 36 Op 22 December was het dan zover. Met ongeveer 5 mannen hebben we de woning in Amsterdam leeg gehaald. Met een grote transportbus zijn we naar Uithoorn gereden waar een aantal dames de voorbereidingen hebben getroffen voor de meubels. Daarna was het met z'n allen uitpakken en voor zover mogelijk inrichten van de woning.

Aan het einde van de dag zijn we over. De basis inrichting is gedaan en nu moeten we kijken of we alles weer terug kunnen vinden. Is het toch gelukt om voor de kerst in het nieuwe huis te zitten.
Bedankt voor het meehelpen: Marco, Stanley, Frank, Marcel, Danny, Ria, Erica, Wendy, Tineke en Jolanda.

Foto's van verhuizing van Amsterdam naar Uithoorn.

In de winter

Grauwe Gans in het wit

Winterse plaatjes zijn altijd mooi om te zien. Bomen in het wit, maagdelijk witte grasvelden met sporen van vogels. Sneeuw geeft altijd een speciaal beeld. Zeker als het je eigen woning is. De brug met een laag sneeuw op de leuning met uitzicht om de achtertuin.

In de week dat Floortje is geboren was het ook gaan vriezen en sneeuwen. Bij thuiskomst uit het ziekenhuis na de bevalling van Floor was het eerste wat we zagen: schaaters op de wateren tussen de huizen. Dat was een nostaglische aanblik. Gelijk ging de gedachten al weer een paar jaar vooruit, dat Floortje samen met ons de eerste meters gaat schaatsen.

Foto's van de Grauwe Gans in de winter.

Onderhoud en andere werkzaamheden

Grauwe Gans

Na het kopen van het huis, heeft het ook onderhoud nodig. Een aantal dingen zijn noodzakelijk. Een aantal dingen in huis, maar vooral de buitenboel moest aandacht aan besteed worden.

 • Er ligt nu eindelijk een vloer in de trapkast.
 • De voorgevel moest aangepakt worden. Er zaten vele stukken die helemaal verrot waren. We hebben aannemingsbedrijf Gortemulder de opdracht gegeven om de voorgevel aan te pakken. Vele vurenhouten latten zijn vervangen door hardhout, niet de gehele stukken, maar alleen de rotte stukken. Ook de hoek is nu dicht gemaakt, zodat er geen vocht meer in kan trekken.
 • Dan kan de boel geschilderd worden. Door de vele slechte stukken, wilden we het de eerste keer goed laten doen door een schilder. Naast dat het nieuwe hout geverfd moest worden, krijgt het geheel ook gelijk een andere kleur. De kozijnen blijven wit/creme achtig en de grote vlakken ramen en deuren worden marine blauw. Schildersbedrijf De Schans neemt deze klus op zich.

  Foto's onderhouds werkzaamheden van de Grauwe Gans.

 • De tuinverbouwing

  Grauwe Gans

  Ander half jaar nadat we het huis zijn ingetrokken, maken we plannen om de tuin aan te pakken. We hadden zelf geen idee van hoe of wat en besloten om te zoeken naar een hovenier. Blijkt dat de buurman een paar huizen verderop een tuinbedrijf heeft en we hebben hem gevraagd een voorstel te maken. We wilden tegelijkertijd voor voor en achtertuin doen. Ook wilden we alles laten doen. Na twee keer een voorstel gekregen te hebben, waren we niet helemaal tevreden en zijn we begonnen met een eigen ontwerp adhv zijn ontwerpen. We hebben een offerte laten opmaken van ons voorstel en daar stonden we even van te kijken. Nee, dat gaan we niet doen. We gaan toch maar zelf beginnen met het verbouwen van de tuin. Voordeel van de offerte was wel dat we ongeveer wisten wat er moest gebeuren en welke materialen er bij gebruikt zouden worden.

  Foto's Voortgang voortuin.
  Foto's Voortgang achtertuin.
  Foto's tuin werkzaamheden van de Grauwe Gans.

  Groene (zonne) energie

  Zonnepanelen Grauwe Gans

  In de herfst van 2016 wordt vanuit de gemeente Uithoorn een gezamelijk inkoop van zonnepanelen aangeboden. Na rijp beraad hebben we besloten om hieraan mee te doen. Ik wilde altijd al iets met zonnepanelen doen, maar de ontwetendheid en kosten hielden mij tegen. Nadat we bij de leverancier (groenpad) informatie hadden ingewonnen en na positieve feedback, hebben we besloten mee te doen aan deze actie. In eerste instantie zouden we 15 panelen plaatsen, maar we hebben het gehouden op 10 stuks die op het schuine dak worden geplaatst.

  Foto's werkzaamheden zonnepanelen.

  Zonwering

  zonwering Grauwe Gans

  In 2019 hebben we rondom nieuwe zonwering laten plaatsen door Randstand Zonweringen. Aanleiding was dat de naden van het zonnescherm achter los lieten en dat deze dus aan vervanging toe was. En ook voor andere ramen wilden we graag zonwering om de zon en de warmte buiten te houden.